Jelenlegi hely

ISACA

Feliratkozás ISACA hírcsatorna csatornájára
Az ISACA Magyarországi Egyesület a nemzetközi ISACA magyarországi szakmai szervezete.
Frissítve: 34 perc 48 másodperc

Másoddiplomát adó 1,5 éves 'Információbiztonsági menedzser' nevű szakirányú továbbképzés

2018, augusztus 9 - 15:45

A Metropolitan Egyetemen idén szeptembertől indul egy új posztgraduális, azaz másoddiplomát adó 1,5 éves 'Információbiztonsági menedzser' nevű szakirányú továbbképzés. A képzés célja, hogy a vállalatok, szervezetek komplex információbiztonsági feladatainak megoldására, szervezésére és irányítására, felügyeletére, rendszerszemléletű kezelésére készítsen fel.

 A tanulmányok során a hallgatók megismerkednek az információbiztonság legfontosabb jogszabályi elvárásaival, hazai és nemzetközi szabványkövetelményeivel, az információbiztonság menedzselésének vállalati bevezetési és szabályozási módjaival, az információbiztonság informatikai és nem-informatikai szakmai területeinek alap-összefüggéseivel, követelményeivel és alapvető módszereivel, stb. A képzés nagy hangsúlyt fektet az elméleti ismeretek átadásán túl - többek közt - a gyakorlati feladatmegoldásokra, a valós életben jellemző problémás szituációk felismerésére és megoldási módjaira, az alapvető hálózatbiztonsági és IT rendszer-üzemeltetés biztonsági ismeretei alapjainak gyakorlatban történő megértésére és elsajátítására is.

Az itt végzetteknek széles körű elhelyezkedési lehetőségei vannak az általános információbiztonság, az informatikai biztonság, a személyes adatok kezelése és védelme, illetve az adat- és információvédelem kiépítése, irányítás, tanácsadása és üzemeltetése, felülvizsgálata és auditálása területein, ahol manapság általános szakemberhiány a jellemző.

A képzéshez és jelentkezéshez szükséges információk elérhetők itt:
https://www.metropolitan.hu/kurzus/informaciobiztonsagi-menedzser-sztk

A képzés szakvezetője Dr. Horváth Zsolt

 

Meghívó: Második szerdai előadás - 2018 szeptember

2018, augusztus 6 - 11:55

A legkisebb jogosultság („need-to-know” vagy „least privilege” elv) betartatásának problémája, a megoldás lehetséges módjai

Szeretettel meghívjuk soron következő 2. szerdai előadásunkra:

Dátum: 2018. szeptember 12., szerda 17:00 óra

Helyszín: MNB - Budapest I. kerület, Krisztina krt. 39., Google térkép >>>

Meghívott előadó: Mihály Tamás

Mihály Tamás közgazdász és bankinformatikus, CISA és CISM vizsgákkal rendelkezik. Több, mint tíz éven keresztül magyarországi kereskedelmi bankokban volt informatikai biztonsági vezető. Törvényi megfelelőségi, belső csalásmegelőzési, adatszivárgási és jogosultságkezelési területeken szerzett jelentős tapasztalatokat.

A rendezvényen való részvétel díjmentes, de NEM ISACA TAGOK számára regisztrációhoz kötött!

REGISZTRÁCIÓ >>>

Év CIO-ja pályázat felhívása 2018

2018, június 25 - 11:04


ISACA Budapest Chapter e-learning rendszere

2018, június 15 - 11:48

Szerezz CPE pontokat a fotelből – Továbbra is elérhető az ISACA Budapest Chapter e-learning rendszere

 

Az ISACA Budapest Chapter szeretné tagjait és az ISACA minősítéssel rendelkező szakembereket (CISA, CISM, CGEIT, CRISC) olyan magyar nyelvű szakmai információforráshoz juttatni, mely egyúttal segíti a szakmai minősítések fenntartását is (CPE pontok gyűjtése). Ennek érdekében létrehoztunk a MagiCom Kft.  (www.magicom.hu) szakmai és technikai támogatásával egy olyan e-learning felületet, ahol lehetőséget teremtettünk a rendszeres CPE-pont szerzésre.

Az alább hivatkozott oldal minden érdeklődő számára nyitott ún. "vendég" joggal. A feltöltött előadások (az ún. 2. szerdák anyagai) hozzáférhetők, megtekinthetők szabadon, de ahhoz, hogy CPE pontokat is el lehessen számolni az érdeklődőnek, ahhoz sikerrel ki kell töltenie az adott előadáshoz tartozó rövid feleletválasztós kvízt. A kvíz felület viszont csak akkor hozzáférhető, ha az érdeklődő kitölti az 1. pont alatti rövid kérdőívet (név, e-mail cím és ISACA ID). A kitöltött kérdőív alapján (az adatok ellenőrzése után) megküldünk egy felhasználó név és jelszó párost az érdeklődőnek, aki egy kényszerített jelszóváltás után "hallgatói" jogosultságot kap, amivel már hozzáfér a teszthez, és a rendszer rögzíti a teszt-eredményeit is, amiről a Budapest Chapter igazolást is ad ki. Egy sikeres tesztkitöltés egy CPE pontot ér. Egy felhasználó név és jelszó párossal csak egyszer oldható meg egy teszt (és szerezhető CPE pont).

Ha élni kívánsz a lehetőséggel, akkor az alábbi oldalon igényelhet tényleges felhasználói (tesztkitöltői) jogosultságot:http://moodle.e-scola.hu/course/view.php?id=71

Ha technikai segítségre van szükséged, fordulj Tarján Gábor tagtársunkhoz, aki segít a rendszer használatában!

ISACA KONFERENCIA 2018

2018, május 10 - 13:50

Kedves Tagok és Kollégák!

Szeretettel hívjuk meg Önöket az idei ISACA Budapest Chapter Konferenciára, ami Budapesten a Magyar Telekom Székházban kerül megrendezésre 2018. június 7-én. A rendezvény remek alkalom a kollégákkal, üzleti partnerekkel és informatikai biztonsági szakértőkkel való összejövetelre egy szakmai környezetben, valamint az általunk kínált érdekfeszítő előadások befogadására.

Úgy gondoljuk, hogy az ISACA 2018 Budapest Chapter Konferencia egy fontos és jelentőségteljes esemény a szakmabeliek összehozásában. A szervezőbizottság minden tagja reméli, hogy találkozhatunk Önökkel a rendezvényen.

Az előregisztáció megkezdődött, a konferencia programja hamarosan elérhető lesz a honlapon

Üdvözlettel,

Biró Gergely
ISACA Budapest Chapter elnök

Meghívó: Második szerdai előadás - 2018 május

2018, május 2 - 15:45

A GDPR árnyékából a napos oldalra

Szeretettel meghívjuk soron következő 2. szerdai előadásunkra:

Dátum: 2018. május 9, szerda 17:00 óra

Helyszín: MNB - Budapest I. kerület, Krisztina krt. 39., Google térkép >>>

Meghívott előadó: Hódy Árpád

Hódy Árpád több mint 10 éve csatlakozott a Microsoft Magyarországhoz, ez idő alatt számos területen szerzett tapasztalatokat, főként a Microsoft nagyvállalati ügyfélkörében felmerülő üzleti és informatikai kihívásokra keresett megoldásokat az üzleti hatékonyság és IT biztonság területén. Széleskörű rálátása van a nagyvállalati ügyfelek belső folyamataira, és több éves tapasztalattal rendelkezik a kormányzati szervekkel és intézményekkel való együttműködésben. Jelenlegi feladatai közé tartozik tanácsadás és értékesítés jelleggel az IT Biztonság, a GDPR megfelelőség és a hatékony munkavégzés kialakításának támogatása. Korábban a Vám- és Pénzügyőrségnél vezető rendszermérnökként felügyelt többezer gépes Microsoft alapú infrastruktúrát a tervezéstől az üzemeltetésig.

A rendezvényen való részvétel díjmentes, de NEM ISACA TAGOK számára regisztrációhoz kötött!

REGISZTRÁCIÓ >>>

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer